Connect with us

Isu Semasa

Leher Dipasang Pendakap, Lesti Kejora Msih Traum4Dipukol Rizky Billar

Published

on

Berita pergolakan rumah tangga pasangan selebriti Indonesia, Rizky Billar dan Lesti Kejora mendapat liputan meluas.

Terbaharu, Lesti dilaporkan sudah dibenarkan pulang selepas menerima rawatan di Rumah Sakit Bunda Menteng selama empat hari.

Menurut Ketua Perhubungan Awam Polda Metro Jaya Kombes Pol E Zulpan, Lesti enggan pulang ke rumah yang didiami bersama Rizky kerana masih berasa trauma.

Lesti tidak mahu serumah dengan Muhammad Rizky kerana trauma. Lesti kini berada di tempat yang tidak perlu saya katakan tetapi berada di tempat selamat.

Tulang leher bergesel

Sebelum ini, Detik.Com, berkongsi foto yang memaparkan Lesti terbaring di atas katil hospital dan dipakaikan pendakap leher.

Keadaan Lesti Kejora sewaktu dirawat di RS Bunda Menteng dengan lehernya dipasang pendakap.

Kata Zulpan, Lesti mengalami kecederaan pada dua bahagian leher gara-gara tindakan panas baran Rizky.

Ada dua bahagian tulang leher yang bergeser, jadi dipasang pendakap.

Pada minggu lalu, penyanyi dangdut itu mendakwa suaminya berlaku curang. Pelakon yang berusia 27 tahun dikatakan mula bertindak agresif dengan memukul dan menolak Lesti di atas katil sebelum mencekiknya sehingga wanita itu terjatuh di lantai.

Kes yang masih dalam siasatan pihak polis ini disiasat mengikut Pasal 44 Undang-undang No.23 Tahun 2004 tentang Penghapusan Keganasan Rumah Tangga (UU PKDRT). Jika disabitkan kesalahan, pelaku boleh dipenjara sehingga 15 tahun sekiranya mangsa mengalami luka berat ataupun meninggal dunia.

Terdahulu, Lesti Kejora dan Rizky Billar mendirikan rumah tangga pada 19 Ogos 2021 dan hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Muhammad Leslar Al-Fatih Billar.

Sumber: Detik.Com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.